Pikahaku / Tarkennettu haku

Parketit

Laminaatit

Korkki ja vinyylilattiat

Koko kodin sisustuksen tärkeimpänä pohjana on lattia.

Lattian tulee olla kestävä ja käytännöllinen sekä tietysti jokaisen omaan makuun ja kodin muuhun sisustukseen sopiva. Oikealla lattiamateriaalilla tilaan voidaan luoda harmoninen tunnelman tai lattia itsessään voi toimia kontrastina ja täydentää muuta sisustusta. Yhtenäinen lattiapinta tuo tilavuuden tuntua pieneen tilaan. Avaruutta ja ilmavuutta tiloihin saadaan valitsemalla lattian sävyksi vaalea väri. Tummat sävyt tekevät tilasta lämpimän ja tunnelmallisen. Lankkujen reunoissa olevat viisteet antavat lattialle tyylikkään lankkulattiaa mukailevan ilmeen. Lattiamateriaaleja on monia erilaisia. Helppohoitoista laminaattia, kestävää vinyyliä, lämmintä vinyylikorkkia sekä klassista parkettia - valitse vain omasi!

Laminaatti
Laminaatti valmistetaan laminoimalla puukuidusta ja hartsista valmistetun, useimmiten HDF-kosteussuojatun, runkolevyn päälle paperinen kuviokerros. Päällimmäinen kerros on usein vahvistettu hartsilla kovan kulutuspinnan saamiseksi. Laminaatin pinnassa on myös puhtaanapitoa helpottava ja kulutuskestävyyttä lisäävä pintakäsittely. Laminaatilla luot helposti ja edullisesti kotiisi uuden ilmeen.
+ Helppo asentaa
+ Helppohoitoinen ja kestävä
+ Edullinen
+ Laaja kuvio- ja värivalikoima
+ Voidaan yleensä asentaa vanhan lattian päälle
Alusmateriaalisuositus asennettaessa betonille: Yhdistelmämateriaali jossa samassa solumuovi sekä kosteussulku (esim. Tarkoflex II). Alusmateriaalisuositus asennettaessa puualustalle: Solumuovi.

Lukkoponttivinyylit
Lukkoponttivinyyli on valmistettu kokonaan vinyylistä eli muovista. Lukkoponttivinyyli on miellyttävän pehmeä materiaali jalan alla mutta on pinnaltaan kuitenkin vahva ja kestävä. Vinyyli soveltuu erinomaisesti keittiöihin ja eteisiin kovan kulutuksen- ja kosteudenkestonsa ansioista. Myös mökeille ja vapaa-ajanasuntoihin vinyyli on hyvä valinta koska se ei ole herkkä ilmankosteuden tai lämpotilan vaihteluille.
+ Helppo ja siisti asentaa, leikkaamiseen riittää terävä puukko
+ Helppohoitoinen ja kestävä
+ Kestää hieman kosteutta
+ Ei arka ilmankosteudelle eikä lämpötilan vaihteluille
+ Turvallinen pinta, ei liukas
+ Hyvä remonttikohteisiin, vain 4-5mm paksu
+ Voidaan yleensä asentaa vanhan lattian päälle
Alusmateriaalisuositus asuinkäytössä ja julkisten tilojen kovassa käytössä: Askeläänen eristykseksi lukkoponttivinyylin alusmateriaali (esim. Tarkomfort Premium)

Vinyylikorkki
Vinyylikorkki on valmistettu korkkikerroksista, runkolevystä sekä päällimmäisestä vinyylikerroksesta. Korkkikerrosten ansiosta lattialla on erinomainen lämmönsitomis- ja iskunvaimennuskyky. Pinnan vinyylikerros kestää myös hyvin kulutusta. Vinyylikorkki soveltuu erityisesti lapsi- ja lemmikkieläinperheisiin.
+ Helppo asentaa
+ Lämmin ja pehmeä jalalle korkkikerrosten ansiosta
+ Helppohoitoinen ja kovaakin kulutusta kestävä
+ Luonnollinen ulkonäkö
+ Vaimentaa hyvin elämisen ääniä
+ Ei tarvitse erillistä askeläänieristettä
Alusmateriaalisuositus asennettaessa betonille: Kosteussulku (esim. 0,2 mm PE höyrynsulkumuovi). Alusmateriaalisuositus asennettaessa puualustalle: Alusmateriaalia ei tarvita.

Parketti
Parketit ovat elävää materiaa ja aitoa puuta. Jokainen lauta on yksilöllinen. Parketti koostuu puulevyn päälle liimatusta jalopuukerroksesta sekä pintakäsittelystä. Parketti on perinteinen ja klassinen lattiamateriaali. Malliston parketeissa puun luonnollisuus, aitous ja toimivuus pääsevät oikeuksiinsa. Malliston parketit on suunniteltu kestämään erityisesti Suomen ilmaston lämpötila- ja kosteusvaihteluja.
+ Aitoa puuta
+ Perinteinen ja luonnollinen lattiamateriaali
+ Miellyttävä ja lämmin jalalle
+ Voidaan tarvittaessa hioa ja pintakäsitellä uudelleen
+ Pitkäikäinen ja ajaton
Alusmateriaalisuositus asennettaessa betonille: Yhdistelmämateriaali jossa samassa solumuovi sekä kosteussulku (esim. Tarkoflex II). Alusmateriaalisuositus asennettaessa puualustalle: Solumuovi.

Lautojen sauvarakenne
1-S = Laudan pintakerroksen kuviointi on yksisauvainen eli lankkumallinen
2-S = Laudan pintakerroksen kuviointi on kaksisauvainen
3-S = Laudan pintakerroksen kuviointi on kolmesauvainen

Julkisten tilojen käyttöluokat
KL31 = Kevyt käyttö, esim. oleskelutilat ja hotellihuoneet.
KL32 = Normaali käyttö, esim. luokkahuoneet ja pienet myymälät.
KL33 = Kova käyttö, esim. käytävät ja tavaratalot.

Taittolukkoponttisten lautojen päätypontin rakenne
T-lock = taitettava päätypontti
2-Lock= painettava päätypontti
click-pontti= painettava tai rullattava päätypontti